U bent verwezen

U bent verwezen naar de parodontoloog. Hoe gaat het nu verder?

Naar aanleiding van de verwijzing zal er een afspraak met u worden gepland voor een eerste bezoek bij de parodontoloog. Daarvoor krijgt u informatie toegestuurd met daarin o.a. een uitgebreide gezondheidsvragenlijst en een begroting van het eerste bezoek. Neem deze gezondheidsvragenlijst ingevuld mee naar het eerste onderzoek.

Eerste bezoek
In het eerste bezoek zal gesproken worden over de reden van verwijzing en uw eigen klachten en wensen. Ook zal de door u ingevulde gezondheidsvragenlijst met u worden doorgenomen en besproken. Vervolgens vindt een mondonderzoek plaats. Om het onderzoek compleet te maken worden meestal een of meerdere röntgenfoto’s gemaakt.

Met al deze gegevens zullen verschillende behandelopties met u worden besproken. Voor zover mogelijk ontvangt u meteen een kostenbegroting van het door ons te verzorgen deel van de gekozen behandeling en kan de behandeling worden gepland.

De resultaten van het eerste onderzoek zullen naar de verwijzer worden gestuurd, samen met een rapportagebrief. Hierin zullen de verschillende en de gekozen behandelopties worden beschreven.

Behandeling

Afhankelijk van de aard van de behandeling wordt deze uitgevoerd door de mondhygiënist of de parodontoloog. Bij de behandelingen van de mondhygiënist (o.a. initiële behandeling, behandeling voor en na chirurgie, nazorgbehandeling) is het handig om de hulpmiddelen die u voor uw mondverzorging gebruikt mee te nemen (zoals de elektrische tandenborstel en ragers), zodat er aan de hand daarvan de optimalisatie van uw zelfzorg kan worden verzorgd.